Plutselig lyst

Plutselig lyst

tirsdag 8. oktober 2013

Plutselig alene: Mette Lundby

.




Mette arbeider med et to års langt kunstprosjekt med tittel ”Alt etter min far og litt til”. Prosjektet skal ferdigstilles januar 2015 og vises i Sandefjord Kunstforening, så det kan godt hende du i senere Plutselig Kunst-utstillinger får se andre deler av kunstprosjektet der alt etter faren til Mette gjøres om til planter, trær og blomster. 

For tiden lager Mette blomster med isolasjonsmateriale i pølseform. Hun har funnet to kveiler med isolasjonspølse på nesten to hundre meter hver, så det blir mange blomster.

I denne sjuende Plutselig Kunst-utstillingen viser Mette ”Kron eller mynt”, en installasjon der mynter og sedler utgjør hovedinntrykket i sammenstillinger – assemblage – som gir assosiasjoner til blomster. Kronbladene er laget av isolasjonspølser i styroformmateriale, satt sammen med ståltråd og silikonlim. Det som assosieres som støvbærere, arr og kronen på blomstene er satt sammen av mynter, plastgjenstander som lokk og bokser, blonder, heklebrikker, fyrstikker, strømledning, sjampanjekorker, knapper, sykkelslange, juletrelysholdere, skruer og veldig mye mer. Blomstene /assemblagene henger i taket og på en vegg i lokalet som snart blir spisestedet ”Hos Nygaard”. På bardisken står en skulptur kalt ”Pengesluk” sammen med en lampe full av penger.

Installasjonen som helhet kalles altså kron eller mynt, og kan hvis man vil, ses på som et apropos til påstandene om at alt kan kjøpes for penger, og penger er makt og det er folks griskhet som ha ført til krisa i Europa – eller du kan bare more deg over at verdiløse penger kan bli til uttrykksfull og kanskje humoristisk kunstinstallasjon.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar